Otse põhisisu juurde

Koristustalgud Lasteaias ja mõisa pargis.

3.mail  pärast lõunauinakut olid Illuka Kooli lasteaia lapsed väga elevil, kuna naid said  ema ja isaga minna õueala riisuma. 

Soovitused töövahendite osas olid vanematele juba mitu päeva ette teatatud. Lastele olid kaasavõetud rehad, millega neil on jõukohane tööd teha  ja valmistunud lapsevanemad, kes olid kodust kaasa võtnud reha ja mõni isegi kaks. Usinad lapsevanemad riisusid sodi hunnikutesse ja veel tragimad lapsed transportisid kogu sodi permapeenrasse. Tugevatele isadele olid õpetajad muretsenud labidad ja kärud, et aia taga liiv saaks veetud ilusasti liivakasti.

Kui lasteaia ümbrus sai puhtaks suundusid lapsed ja lapsevanemad koos õpetajatega mõisaparki korrastama. Leheriisujatel olid nii nobedad käed, et lehe hunnikud muudkui kasvasid ja kasvasid, et Jüril oli tegemist nende ära vedamisega.

Töötehtud ootas talgulisi ees väike kõhukinnitus ja soe tee.

Talgupäev toimus Välisministeerium arengu- ja humanitaarabi vahenditest maailmanädala ja keskonnapäevade projekti "Tark tarbiaja ületarbmismaailmas" raames.

Tore oli näha sel päikesepaistelisel maikuupäeval, et emad, isad, lapsed, kooli ja  lasteaia personal olid südamega oma lasteaia ümbruse ja mõisapargi koristamisel abiks. 

Ühiselt tehtud tööd, kogetud rõõmud liidavad ja innustavad meid uuetele tegudele.














Kommentaarid